Skip to main content Skip to main menu Skip to search

Fortrolighedspolitik og brug af cookies

Her kan du læse vores fortrolighedspolitik og om vores brug af cookies.

Indholdsfortjenelse

1 Omfanget af Oriflames fortrolighedspolitik

2 Kollektion

3 Marketing

4 Cookies

5 Ingen spam, spyware eller spoofing

6 Sikkerhed

7 Generelt

 

1 Omfanget af Oriflames fortrolighedspolitik (P&P)

Denne P&P er gældende for alle brugere af informationssystemer og websider, der drives af eller tilhører Oriflame Group (Oriflame). Oriflame Group er moderselskaber med dertilhørende datterselskab, Oriflame Cosmetics SA samt franchisetagere.

Supplerende bestemmelser kan finde anvendelse for bestemte kategorier af brugere. De specifikke regler er altid gældende.

Følgende regler beskriver, hvordan Oriflame håndterer information om en identificeret eller identificerbar person (persondataloven) omhandlende tjenester udført via Oriflames informationssystemer og websider (alle systemer).

Brugerne består af alle personer, der opretter forbindelse til eller bruger systemerne.

Brugerne giver udtrykkeligt deres samtykke til vor behandling og brug af deres personoplysninger, som de er beskrevet i vores P&P. Det betyder, at vi i henhold til persondataloven kan anvende de oplysninger, som er opgivet til os.

Denne P&P trådte i kraft den 1. juni 2013.

Kontrol med eksterne partnere

Brugerne anerkender følgende:

  • Som hovedregel vil, Oriflame Software s.r.o., Na Pankráci 30/1618 140 00 Prague 4, Czech Republic, være registeransvarlig for Oriflame, herunder ansvarlig for behandling af brugernes personlige data og har bemyndigelse til at videregive disse til andre Oriflame-enheder rundt om i verden. I et sådan tilfælde vil Oriflame Software s.r.o. fungere som databehandler.
  • Under alle omstædigheder, vil Oriflame behandle brugernes personlige data med henblik på at levere tjenesteydelser, som angivet i Oriflames vilkår og betingelser samt som er i henhold til de principper, der er fastlagt i denne P&P.

2  Kollektion

Hvis brugerne vælger at dele deres person data med Oriflame i henhold til persondataloven, samtykker de til overførsel og opbevaring af denne information på Oriflames server i Tjekkiet (Den Europæiske Union) og andre steder i verden, hvor Oriflame har faciliteter. Dette sker i overensstemmelse med den gældende databeskyttelseslov og bestemmelser, der er højere end i brugerens eget hjemland.

 

Oriflame forbeholder sig retten til at indsamle og opbevare følgende personoplysninger:

  • E-mail-adresse, fysiske kontaktoplysninger og (afhængigt at service) finansielle oplysninger, såsom kreditkort eller bankkontonumre  
  • Shipping, fakturering og anden information brugerne oplyser i forbindelse med køb og forsendelse af varer
  • Korrespondance gennem systemerne og korrespondance sent til Oriflame
  • Andre oplysninger om brugernes interaktion med systemerne, tjenester, indhold og reklame, herunder computer/enhed, information, statistikker om sidevisninger, trafik til og fra steder, ad data, IP-adresse og standard web log-information;
  • Oriflame forbeholder sig retten til at bede brugerne om at indsende yderligere oplysninger om sig selv (for eksempel kan Oriflame bede brugerne om at sende kopier af ID eller pas for at bekræfte deres identitet eller personlige oplysninger)
  • Samme oplysninger kan indsamles om medarbejdere jf. reglerne i denne politik

 

Brug

Det primære formål med indsamling og opbevaring af persondata er at tilbyde brugerne sikre og effektive tjenester. Brugerne giver deres samtykke til, at Oriflame kan bruge deres personoplysninger til:

  • Yde den service eller støtte, som brugeren efterspørger
  • Løse konflikter, indsamle gebyrer og finde eventuelle problemer/løsninger
  • Tilpasse, måle og forbedre Oriflames tjenester, indhold og annonceringer
  • Informere brugerne om Oriflames produkter, målrette markedsføring, service opdateringer og kampagnetilbud baseret på brugernes kommunikations præferencer
  • Sende markedsføringsmateriale via e-mail (som brugerne kan vælge ikke at modtage, ved at ændre deres kommunikations præferencer, brugerindstillinger eller ved at følge de anvisninger, der følger med meddelelsen)
  • Sammenligne persondata og bekræfte det med tredjeparter

3  Markedsføring

Oriflame sælger eller udlejer ikke brugernes personlige data til tredjepart til brug i deres markedsføring – medmindre brugerne har givet deres samtykke hertil. Oriflame kan kombinere brugernes personoplysninger med oplysninger om andre brugere og information Oriflame har modtaget fra andre virksomheder og bruge denne information til at forbedre og personliggøre tjenester, indhold og annoncering. Hvis brugerne ikke ønsker at modtage markedsføringsmateriale fra Oriflame, skal de angive deres præferencer via vores brugerindstillinger eller ved at følge de anvisninger, der følger med kommunikationen eller den enkelte reklame.

 

Videregivelse af persondata

Oriflame kan videregive persondata for at forbedre tjenesteydelser, for at reagere på lovkrav, håndhæve politikker eller beskytte vores rettigheder, ejendom eller sikkerhed.

Oriflame kan også dele persondata med:  

  • Samarbejdspartnere, som har indgået kontrakt med os, og som hjælper med virksomhedens drift (såsom faktura-indsamling, kundesupport eller støtte fra salgskonsulenter)
  • Andre samarbejdspartnere, til hvem brugerne udtrykkeligt har bedt Oriflame om at sende deres personlige data til (eller som brugerne udtrykkeligt har underrettet eller hvor brugerne har anvendt deres service)
  • Retshåndhævende myndigheder, andre statslige myndigheder eller tredjeparter, som undersøger strafferetlige forhold, påstået ulovlig aktivitet eller anden aktivitet, der kan holde Oriflame eller brugerne juridisk ansvarlige. De personlige data Oriflame kan dele omfatter bruger-ID og historien bag dette ID, navn, by, telefonnummer, e-mail-adresse eller andet, som Oriflame skønner, er relevant.
  • Øvrige forretningsforbindelser, som Oriflame planlægger at indgå samarbejde med, fusionere med eller opkøbe (skulle en sådan kombination opstå, vil Oriflame kræve, at den nye enhed følger denne politik med hensyn til brugernes personlige oplysninger. Hvis persondata bruges i strid med denne politik, vil brugerne modtage forudgående varsel)

Uden at kompromittere overstående og i forsøget på at respektere brugernes privatliv vil Oriflame ikke på anden måde videregive personoplysninger til retshåndhævelse, til andre embedsmænd eller til andre tredjeparter uden en retsgyldig anmodning – dog med undtagelse af, at Oriflame handler i god tro, når videregivelse af personoplysninger finder sted eller er nødvendig for at afværge en overhængende fysisk skade, økonomisk tab eller til at rapportere formodede ulovlig aktivitet. Hvis brugerne anvender vores systemer fra en delt computer eller en computer i en internetcafé, kan visse personlige data om brugerne, såsom deres bruger-id eller påmindelser fra Oriflame være synlige for andre personer, der bruger computeren efter den pågældende bruger.

4   Cookies

Oriflame burger "cookies" (små filer, som placeres på brugernes harddisk). Disse cookies anvendes til at hjælpe vores systemer med at analysere strømmen af information, tilpasse tjenester, indhold og reklame, mål, salgsfremmende aktiviteter og fremme tillid og sikkerhed.

Visse cookies indeholder personoplysninger, som kommer til udtryk ved eksempelvis ’Husk mig’, når du logger ind. Det er en cookie, der gemmer dit brugernavn. De fleste cookies

 

indsamler ikke oplysninger, der kan identificerer brugeren, men indsamler mere generel information om, hvordan brugerne er kommet ind på og bruger Oriflames systemer, eller hvor brugerne befinder sig.

Oriflame tilbyder visse tjenester, der kun er tilgængelige ved brug af cookies.

Generelt er disse cookies opdelt i fire forskellige funktioner:

1. Essentielle cookies

Nogle cookies er væsentlige for driften af systemet. For eksempel tillader nogle cookies, at Oriflame identificerer registrerede brugere og sikrer, at de kan få adgang til hele systemet. Hvis en registreret bruger vælger at deaktivere disse cookies, vil brugeren ikke være i stand til at få adgang til alt indholdet i systemet. 

2. Ydende cookies

Andre cookies kan anvendes til at analysere, hvordan brugerne bruger systemerne og til at overvåge systemets ydeevne. Dette giver Oriflame mulighed for at levere høj kvalitet ved at tilpasse udbuddet og hurtigt identificere og fastslå de eventuelle problemer, der måtte opstå. For eksempel kan ydende cookies bruges til at holde styr på, hvilke sider der er mest populære, og afgøre, hvorfor nogle sider modtager fejlmeddelelser. Disse cookies kan også bruges til at fremhæve produkter eller side-tjenester, der vil være interessante for brugerne baseret på deres brug af systemet.

3. Funktionelle cookies

Funktionelle cookies tillader Oriflame at huske brugernes præferencer.  

4. Målrettet annoncerings-cookies

Oriflame kan anvende cookies til at betjene brugerne med reklamer, der er relevante for dem og deres interesser. Oriflame kan også bruge tredjeparts cookies med henblik på markedsundersøgelser, omsætningen at tracking for at forbedre stedets funktionalitet og kontrol af overholdelsen af vilkår og betingelser og copyright-politik.

Brugerne kan altid afvise cookies, hvis deres computer tillader dette. Du skal være opmærksom på at det kan forstyrre brugen af vores systemer.

Du kan finde flere detaljer om virksomheders brug af cookies ved at klikke på dette link.

5 Ingen spam, spyware eller spoofing

Oriflame og vores brugere tolerer ikke spam. Brugerne skal sørge for at indstille deres

 

brugerindstillinger således at Oriflame kan kommunikere med dem på den måde, de ønsker/foretrækker. Oriflame scanner automatisk og filtrere manuelt beskeder for at undgå spam, virus, phishing-angreb og anden ondsindet aktivitet, ulovlig eller forbudt indhold. Oriflame gemmer ikke permanent beskeder sendt via disse værktøjer. Oriflame udlejer eller sælger heller ikke disse e-mail-adresser.  

Profil beskyttelse

Brugernes password er nøglen til deres konto. Brugerne skal anvende entydige tal, bogstaver og tegn, og ikke oplyse deres Oriflame-adgangskode til nogen. Hvis brugerne deler deres adgangskode eller deres personlige data med andre, skal de huske, at de er ansvarlige for alle foranstaltninger, der træffes i navnet på deres konto. Hvis brugerne mister kontrollen med deres password, kan de også miste kontrollen med deres personlige data, og kan blive genstand for juridisk bindende tiltag. Derfor, hvis brugerens password er blevet kompromitteret eller misbrug, bør brugeren straks tage kontakt til Oriflame og ændre deres password. Oriflame vil aldrig bede om brugernes password – med undtagelse af selve log ind processen. Oriflames medarbejdere er omfattet af yderligere krav om beskyttelse af oplysninger og kan ikke på egen hånd ændre brugernes personlige oplysninger.

Adgang, gennemgang og ændring af persondata

Brugerne kan se, gennemgå og ændre de fleste af deres personlige oplysninger ved at logge ind på vores systemer. Generelt vil Oriflame ikke manuelt ændre brugernes personlige data, da det kan være vanskeligt at finde/bekræfte rigtigheden af denne. Det er således brugernes ansvar at opdatere deres personlige oplysninger, når der er behov for dette.

På brugernes opfordring kan Oriflame manuelt lukke brugernes konto. Dette vil ske så hurtigt som muligt og i overensstemmelse med gældende regler, hvis det vil forhindre svindel, fejlfindinger, hjælpe med undersøgelser og andre foranstaltninger, der er tilladt ved lov.

6 Sikkerhed

Brugernes personlige data gemmes på Oriflames servere. Oriflame behandler personoplysninger som et værdifuldt aktiv. Opbevaringen sker ved anvendelsen af forskellige metoder (kryptering, adgangskoder, fysisk sikkerhed osv.) for at beskytte brugernes personlige data mod uautoriseret adgang og udbredelse. Dog kan tredjeparter ulovligt opsnappe eller få adgang til transmissioner eller privat kommunikation mellem brugerne og systemerne også selvom Oriflame afsætter betydelige ressourcer til at beskytte brugernes personlige oplysninger. Derfor kan Oriflame ikke love, at personoplysninger eller privat kommunikation altid vil forblive privat.

 

Tredjepart

Med mindre andet udtrykkelig står skrevet i denne politik, omhandler dette dokument kun anvendelse og videregivelse af personoplysninger og anden viden indsamlet fra brugerne. Hvis brugerne afslører deres personlige data til andre, blandt andet gennem tredjeparts cookies eller andre steder på internettet, kan forskellige regler træde i kraft for brug eller videregivelse af personoplysninger, som brugerne selv afslører. Oriflame kontrollerer ikke tredjeparts fortrolighedspolitikker og brugerne vil være underlagt disse. Oriflame tilskynder brugerne at stille spørgsmål til personen eller systemet, før de afslører deres personlige data til andre.

7 Generelt

Oriflame kan ændre denne fortrolighedspolitik når som helt ved at offentliggøre de ændrede vilkår på Oriflames systemer. Alle ændrede vilkår træder automatisk i kraft 30 dage efter, at de i første omgang er offentliggjort. Den fortsatte brug af systemerne efter sådanne ændringer kræver samtykke fra brugeren.

 

Brugerne kan kontakte Oriflame på mail: privacy@oriflame.com, eller kontakte kundeservice på e-mail: info@oriflame.dk