Finaste midsommarlooken

Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor… Fira in sommaren med en romantisk mode- och skönhetsstil och en av sommarens hetaste trend – blommor.

Vårens och sommarens visningar fick verkligen catwalken att blomma ut. Designerna visade upp vackra plagg med handmålade blomtryck, grafiska blommönster och coola 3D-effekter. Raf Simons, kreativ chef för det franska modehuset Dior, använde även blommor som dekor under visningen och bjöd in gästerna till ett drömskt blomsterland.

Den här säsongen har även hår- och makeupartisterna hämtat inspiration från blommorna i form av färgstarka ögonskuggor i blått och lila och läppstift i rosa och orange. Dessa färger lyser stark i sommar och passar perfekt till en solkysst hy. Få till den perfekta midsommarlooken genom att fånga upp färgerna i midsommarkransen. Satsa på läppar eller ögon i kombination med en daggfrisk hy, nyponrosiga kinder och en bohemisk frisyr.

 

Ögon

Framhäv ögonen med en blåklintsfärgad cremeögonskugga; en het trend den här sommaren. För att få ett extra intensivt och skimrigt resultat börja med att grunda med en ögonskugga i samma nyans och applicera därefter cremeögonskuggan. Vill du inte ha så mycket färg men ändå vill prova på den blåa trenden kan du applicera en blå kajalpenna i inre fransraden så blir det inte lika dominerande. Avsluta ögonmakeupen med ett lager volymmascara.

 

 

 

 

Läppar

Markera läpparna med ett krämigt läppstift i en rosa eller korallfärgad nyans som för tankarna till en maffig ros. Dutta på läppstiftet med hjälp av fingrarna för ett avslappnat intryck eller grunda med en läppenna och applicera därefter läppstiftet med en pensel för en intensivare färg. Munnen får gärna stå i ensamt majestät; utöver en daggfrisk hy och markerade bryn behövs inte så mycket mer.

 

 

 

 

Hår

Ta till den bohemiska stilen och satsa på avslappnat men välvårdat hår med böljande vågor. Föna håret med en stylinglotion för att få textur och glans. Locka tunna hårpasséer med en locktång men inte ända upp till hårbotten. Dra ut lockarna med fingrarna och avsluta med hårspray. Föredrar du uppsatt hår föreslår vi en slarvig hårknut eller en fläta. Avslutningsvis, smycka håret med midsommardagens snyggaste håraccessoar – blommor.

 

TIPS! Toppa looken med en ny blommig doft!


Skrevet af: Fotografier af: Getty Images & All Over Press